02 feb

andSafety: business apps voor ‘lean’ en veilig werken

andSafety: business apps voor ‘lean’ en veilig werken
"Een ervaren directeur zei het eens zo mooi: 'veiligheid bereikt de werknemer niet; het moet en kan veel makkelijker’; en dat is waar andSafety nu aan werkt."


We interviewden Paul de Vries van andSafety over zijn innovatie.

Welk probleem los jij op?

Bedrijven worstelen met het woud aan regels en procedures om te voldoen aan wettelijke normen voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Denk maar aan de RI&E’s, V&G plannen, LMRA’s, WerkplekInspecties, Observaties, Incident meldingen, enz..

VGM kost veel moeite en op de werkvloer merk je vaak maar weinig van al dat werk. Andsafety werkt daarom aan geïntegreerde 'business apps' die VGM makkelijk maken en de kosten voor compliance verlagen. Zo bieden we geïntegreerde app’s voor werkplekinspecties, milieu inspecties, gedrag-observaties, registratie van onveilige situaties en (bijna-) incidenten maar ook app’s voor weekrapporten en restpunten; en binnenkort hebben wij ook app’s voor LMRA’s en Risico Analyses. Met de app’s kun je rapporteren de opvolging/acties bewaken en overzichten van trends maken. Je voldoet aan wettelijke regels (en VCA), bespaart geld aan administratie en bereikt ook de werknemer.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Wij hebben jarenlang gewerkt voor de grote bedrijven in de (Petro-) chemie. Daar merkten wij dat, ondanks de vele procedures, specialisten en systemen, de veiligheid op de werkplek nog veel te wensen laat. Daarom hebben wij gezocht naar meer eenvoudige oplossingen die ook betaalbaar zijn voor het MKB en beter aansluiten op de behoefte van de werkvloer.

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

De app’s zijn laag geprijsd, eenvoudig in te voeren en bedoeld voor zowel kleine als grotere bedrijven. Wij hebben nu een mooie set aan toonaangevende klanten, maar willen het komend jaar meerdere tientallen klanten helpen aan meer en betaalbare veiligheid.

Wie is je ideale klant?

De app’s zijn geschikt voor alle bedrijven die gebouwen/installaties/apparaten bouwen, onderhouden of beheren maar wij richten ons nu eerst op de bouw / aannemerij. Het mooie van de bouw is dat men snel handelt, op de centen let en nog stappen kan maken op VGM gebied.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

De moeilijkste stap was het ontwikkelen van een standaard product dat bruikbaar is voor verschillende soorten bedrijven. Wij hebben nu bij verschillende klanten bewezen dat een standaard oplossing mogelijk is mits je een deel van de app aanpasbaar maakt.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Wij willen sterk groeien om meer app’s voor betaalbare prijzen te kunnen aanbieden. De volgende stap is daarom het breed in de markt bekend maken van de kostenbesparingen en voordelen van onze oplossingen. Gelukkig hebben wij al voorbeelden bij onze klanten van besparingen van een of meer FTE’s bij betere VGM-prestaties.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Wij hebben nu enkele vooruitstrevende en gerenommeerde klanten die de apps met ons hebben ontwikkeld; meer van dat soort bedrijven kunnen wij altijd gebruiken, maar op dit moment hebben wij ook bedrijven nodig die de nieuwe oplossingen aan durven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *