26 jan

Met Bouw7 heb je meer tijd voor het echte werk

Met Bouw7 heb je meer tijd voor het echte werk
"Door ons bespaart de bouwondernemer tijd, daarom is onze slogan: Meer tijd voor het echte werk!"


We interviewden Sander Jongsma van Bouw7 over zijn innovatie.

Welk probleem los jij op?

Met Bouw7 bieden we voor zowel de ZZPer als MKBer een complete oplossing op het gebied van bouwsoftware. We hebben onze software zo ontwikkeld dat iedereen er mee kan werken, vanaf vrijwel ieder platform (web, iOs en Android).

Onze software neemt alle administratieve taken bij een bouwproject over in een digitaal platform dat direct te gebruiken is voor de projectadministratie, nacalculatie en facturatie. Hierdoor gaat tijdens de planning, voorbereiding en bouw zelf minder tijd verloren aan administratieve rompslomp en is het papierwerk (digitaal) na een project direct op orde. Zo zijn de kosten inzichtelijk en kan de factuur snel naar de klant.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Naast mijn studie heb ik een bijbaan in de bouw gehad. In deze periode kwam ik er steeds meer achter wat voor enorme stappen er nog te nemen zijn in de digitalisering in de bouw, daar is het idee ontstaan. Juist de eenmanszaken en MKB-bedrijven verdienen een oplossing die hen helpt bij de administratie en bedrijfsvoering.

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

In 2016 willen we honderden nieuwe abonnementen gaan aansluiten. Voor deze honderden abonnementen hebben we gemiddeld ongeveer 75 nieuwe klanten nodig (afhankelijk van de bedrijfsgrootte).

Wie is je ideale klant?

Mijn ideale klant is een bouwbedrijf (zowel klein als groot) dat graag wil innoveren maar op dit moment nog weinig met automatisering doet. Bij dat soort ondernemingen kunnen we met bouw7 namelijk echt een verschil maken dankzij onze bouwsoftware.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

Natuurlijk is alle begin moeilijk maar de moeilijkste fase begint nu eigenlijk pas echt voor ons. We willen onze groei in een veel hogere versnelling brengen. In het behalen van de cijfers die ik net noemde ligt absoluut een grote uitdaging voor ons.

Toch denken we dat we ondanks ons relatief beperkte budget de doelstelling voor 2016 ruimschoots gaan halen. Wij zijn ervan overtuigd dat bouw7 een wezenlijk verschil maakt voor meer dan 80 à 90% van de ondernemers in de bouw.

Door het toepassen van slimme marketing en salestools in combinatie met ons ongetemde enthousiasme gaan we ervoor!

Wat is de volgende belangrijke stap?

Het bewust maken van bouwbedrijven (van ZZP tot groot MKB) dat onze oplossing het bedrijfs- en administratie proces op een eenvoudige manier optimaliseert, zonder hoge investeringen!

Naast het aansluiten van meer klanten voor onze bouw7 oplossing is de volgende belangrijke stap het uitrollen van meer (grotere) maatwerk projecten. Hiermee willen we ook bij de grotere bedrijven voet aan de grond te krijgen en kunnen we nieuwe technologieën in de praktijk brengen.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Het product bouw7 is klaar, duizenden bedrijven kunnen vandaag (!) nog beginnen. Alleen om deze duizenden bedrijven te bereiken hebben we meer marketing- en saleskracht nodig. Om deze groei te versnellen willen we graag een volgende investeringsronde gaan houden zodat we meer ontwikkel-, marketing- en saleskracht kunnen inzetten. Mochten partijen interesse hebben, dan is het mogelijk om meer informatie te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *