10 mei

Bricks & Goggles: wij converteren ’n 3D model naar VR

Bricks & Goggles: wij converteren ’n 3D model naar VR
"Kraakheldere VR applicaties voor op de smartphone, toekomstvisie? Dacht het niet." We interviewden Ingmar Vroege van Bricks & Goggles over zijn startup.

Welk probleem los jij op?

Wij reduceren faalkosten en managen verwachtingen door een beeld te geven van een nog te bouwen project in Virtual Reality.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Wij kochten een Oculus Rift DK2 en dachten dat het gaaf zou zijn om door een nog te bouwen huis, een yacht of een project heen te lopen voordat het ontwikkeld was. We namen contact op met een architect, die deelde ons enthousiasme en zo begon Bricks & Goggles.

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

We hebben nog ruimte voor maximaal 20 nieuwe klanten.

Wie is je ideale klant?

We hebben er meerdere. Een project ontwikkelaar of makelaar die op een innovatieve wijze een project dient te verkopen. Maar ook een architect die Virtual Reality wil gebruiken om faalkosten te reduceren door zijn klanten mee te nemen in het ontwerpproces door middel van Virtual Reality.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

Het moeilijkste was om architecten en projectontwikkelaars uit te leggen wat Virtual Reality is en wat de mogelijkheden zijn zodat ook zij hun klanten daarvan kunnen overtuigen.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Voor de Monaco Yacht Show 2016 ontwikkelen we 2 tot 3 demo sets. En natuurlijk een groter klantenbestand in de bouw- en vastgoedsector opbouwen.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Enthousiaste ondernemers in de bouw- en vastgoedsector die met VR het verschil willen maken.
Oculus Rift
Oculus alles-in-een pakket
cardboard
Cardboard

Also published on Medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *