Training info

 • Team training
 • 5 - 6 personen
 • 2 dagen
 • Commerciële Slagkracht
 • Mindset, tools, energy

Sabine Schoorl

M : 06 5178 1666

Email : sabine@hollandcontech.nlWat onze klanten zeggen:


“Sabine en Ingrid hebben de adviseurs van Doka Nederland BV tot ongekende hoogten gebracht. Met deze baanbrekende methode, de andere manier van kijken en denken en het formuleren van eigen doelstellingen ben ik ervan overtuigd dat wij allemaal in staat zijn om te scoren, indruk te maken en onze relaties langdurig aan ons te binden. Onze persoonlijke groei wordt 100% zeker omgezet naar zakelijke groei dankzij hun wijze lessen. Bedankt!!”
Peter Kraaijeveld, Managing Director Doka Nederland BV

Wim van der Heide

“Sabine en Ingrid waren in een korte tijd in staat heel treffend de natuurlijke kracht uit mij en mijn collega’s te halen. Deze kennis helpt mijzelf steeds te verbeteren. De tips om mezelf goed te presenteren waren zeer leuk en nuttig. Ik kan iedere groep professionals, waarvan de leden willen ontdekken hoe zij zakelijke relaties effectief hanteren, aanbevelen deel te nemen aan de training Commerciële Slagkracht!”
Wim van der Heide, Business Development Manager, Sweco Nederland BV

Pieter Ahsman
“Sabine & Ingrid geven je goede tips om nog beter bij je klanten over te komen als mens. Ook leer je meer van je collega zijn persoonlijke drijfveren waardoor je beter zijn gedrag begrijpt en waardoor je nog beter met hem kan samenwerken. Wil je de perfecte presentatie maken voor 1 klant of voor een grote groep dan is de training ‘Commerciële Slagkracht’ jouw hulp.
Niet alleen over de inhoud van je presentatie maar het gevoel, je overtuiging, je manier van overkomen, je uitstraling wordt beter. Geen toneelstuk, geen verkooptrucs maar jezelf zijn staat voorop.”
Pieter Ahsman, Directeur Asset Rail

John Veerman

“Met Sinq® kunnen mijn team en ik slimmer waarde creëren met wie we kennen en wat we weten. Het ontsluit ons verborgen potentieel.”
John Veerman, algemeen directeur Kwakman Afbouw

Hoe vergroot je je commerciële succes en motiveer je jouw team?

Jouw commerciële succes hangt af van de input van je teamleden. Om commercieel succesvol te zijn heb je de juiste mindset, de juiste tools, motivatie en dagelijkse energie nodig.

Het is superbelangrijk hoe jouw team omgaat met haar klanten, relaties en de reputatie van de organisatie. Maar natuurlijk ook hoe zij handig gebruik maken van de kennis van hun collega's en de andere teamleden.

Groeien door Persoonlijk Ondernemerschap

In onze nieuwe economie gaat commercieel zijn naar ons idee niet over het aanleren van een nieuwe act of het toepassen van de laatste sales trucjes.

"Wij geloven dat sales succes zit
in persoonlijk ondernemerschap".


Persoonlijke groei = Zakelijke groei.

Innovatieve bedrijven weten dat commercie gaat over het aangaan en onderhouden van sterke authentieke relaties. Zij zijn succesvol omdat zij constant hun teams uitdagen in hun persoonlijke groei, handvatten bieden om sterker te communiceren en hen in staat stellen om slimmer samen te werken.

"Deze training is anders dan andere,
het is een effectieve combinatie
van persoonlijke ontwikkeling en sales!

Onze bewezen succesvolle trainingsmethodiek

Onze bewezen trainingsmethodiek hebben wij gecombineerd met een unieke software tool die gericht is op de talentontwikkeling en groei-mindset van werknemers met klantcontact.

Ons programma stelt hen in staat om met zelfvertrouwen nieuwe denk- en gedragspatronen te creëren die ervoor zorgen dat commercieel zijn voor hen een gewoonte wordt.


Dit zijn je trainers

Sabine Schoorl & Ingrid Tappin

Sabine Schoorl, oprichter van Holland ConTech, en Ingrid Tappin zijn beiden business innovation consultants en hebben meer dan 25 jaar ervaring in boardrooms van bedrijven in de bouw- en vastgoedsector.

Als trainers hebben wij inmiddels meer dan 100 directeuren, projectleiders, salesmanagers en ondernemers uit de Bouw, Vastgoed en Infra getraind te excelleren in de digitale economie.

"Wij kennen de sector en de dagelijkse praktijk
van binnen en van buiten en dat is dan ook precies
wat ons onderscheid van alle andere trainingsbureaus."

Onze expertise is om technische professionals te helpen vanuit hun unieke talent met zelfvertrouwen nieuwe opdrachten te realiseren en bestaande commerciële relaties uit te bouwen.


Programma & Inhoud

Communicatie & Verbinding
 • Krijg inzicht in je eigen natuurlijk communicatiestijl.
 • Leer hoe je razendsnel kunt inspelen op de communicatiestijl van klanten.
 • Ontdek met welke gesprekstechnieken je de klik kunt organiseren met jouw klant.
 • Leer effectiever door jezelf en anderen terug te zien op camera, 360 graden feedback en de mogelijkheid om verbeterpunten direct te herkennen en in te zetten.


 • Zelfvertrouwen & Mindset
 • Leer belemmerende overtuigingen te ontkrachten als het gaat om jouw commerciële talent en ontwikkel een nieuwe sales mindset.
 • Krijg verdiepend inzicht in jezelf en ‘t zelfvertrouwen om te groeien in je commerciële prestaties.
 • Leer krachtige ‘people skills’ in te zetten waarmee je makkelijker zakelijke partnerships sluit met klanten.


 • Social Sales & KPI’s in de praktijk
 • Verbind concrete KPI’s aan je nieuwe mindset en vaardigheden
 • Creëer een eigen social sales strategie en praktische plan van aanpak.
 • Leer hoe je je collega’s en netwerk eenvoudig inzet om jouw KPI’s te behalen.
 • Breng social sales direct in de praktijk met Sinq.

 • Deze tools zetten we in voor een gegarandeerd rendement

  Groei-Mindset
  Onze trainingsmethodiek is in de basis gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psychologe Carol S. Dweck die na jarenlang onderzoek naar prestatie en succes de bijzondere ontdekking deed van de statische mindset en de groeigerichte mindset. Wij combineren deze uitgangspunten met ‘experiential learning’ (leren door te ervaren) en technieken uit de neuro-wetenschap. Door deze holistische aanpak beklijven nieuwe inzichten en geleerde vaardigheden niet alleen cognitief, maar ook fysiek en emotioneel.

  Cameratraining
  Tijdens onze training worden communicatieopdrachten van deelnemers gefilmd en in de groep geanalyseerd. Door deze feedback techniek wordt de eigen stijl van communicatie direct zichtbaar en krijgen deelnemers veel sneller inzicht in hoe zij nieuwe verbindende gesprekstechnieken kunnen inzetten bij klanten. Hierdoor krijgen ze ‘on the spot’ de handvatten om hun authentieke stijl te verbeteren.

  Social Sales App: Sinq®
  Sinq is een social sales tool speciaal ontwikkeld voor bedrijfsleiders en projectteams met commerciële ambities. De mobiele app motiveert en stimuleert teamleden om commercie gezamenlijk in de praktijk te brengen, van de geleerde commerciële vaardigheden een gewoonte te maken en de nieuwe social sales mindset door te ontwikkelen.

  Sinq® wordt als praktische mindset- en communicatietool ingezet. De persoonlijke inzichten van de deelnemers worden gecombineerd met concrete KPI’s waardoor het effect van wat ze hebben geleerd direct zichtbaar wordt.

  "Zet de kracht van het collectief in
  als het gaat om het succesvol aangaan
  én onderhouden van klantcontacten.

  Sinq® zorgt ervoor dat teams altijd goed voorbereid een gesprek in gaan, sneller kunnen inspelen op commerciële kansen en heel makkelijk de relatie met de klant kunnen onderhouden.

  Zij krijgen inzicht in de afspraken die er zijn gemaakt en collega’s kunnen elkaar snel en makkelijk waardevolle sociale informatie over klanten toespelen.

  Maak van jouw team een geolied en slagvaardig team.

  Vraag vandaag de informatie aan

  (of bel Sabine: 06 - 5178 1666)

  [form id=3]


  Dit zijn de meest gemaakte fouten en hoe jij dit voorkomt

  Als je effectief wilt zijn in de relatie met je klant, dan heb je een aantal inzichten nodig. Inzichten die in onze sector wellicht als 'soft' worden bestempeld. Het meest gegeven antwoord op de vraag: "Welke emotionele behoefte vervul jij bij je klant" is: ik ontzorg hem of haar. Wij noemen dat 'n hygienische voorwaarde om samen te werken, net als 'n goede prijs/kwaliteit verhouding, of afspraak is afspraak.

  De meest gemaakte fouten die voorkomen binnen commerciële projectteams zijn:
 • Teamleden weten niet wat hun persoonlijke, eigen talent is.
 • Ze weten niet van elkaar wat hun echte talenten en onderscheidende vermogens zijn.
 • Teams weten niet precies wie hun ideale klant is en waar hij/zij het allermeeste behoefte aan heeft.


 • De training Commerciële Slagkracht geeft je deze inzichten. Sterker nog, de training wordt gebouwd op de talenten en persoonlijkheden van de deelnemers.

  Zodat je veel effectiever de klik maakt en relaties aangaat. Je leert hoe je jouw talent en persoonlijkheid optimaal inzet en met veel meer gemak resultaten haalt.

  3 soorten teams, wat voor team heb jij?

  De meeste projectteams die dagelijks met klanten contact hebben komen het vaakst voor in deze 3 vormen:
 • Teams waarvan elk lid z'n eigen klanten heeft. Overleg is wel nodig want sommige klanten overstijgen afdelingen of divisies.
 • Teams waarvan meerdere leden samenwerken voor dezelfde klant.
 • Teams waarvan meerdere leden contact hebben met meerdere teamleden bij de klant.

 • In alle drie de gevallen is continue overleg nodig tussen de teamleden. In gesprekken zoals: "wie heb jij gesproken en waar ging dat over?", of "Ik heb die klant gesproken en moet jou updaten" zijn elke dag weer aan de orde.