24 mei

Future Insight: software om elkaar beter te begrijpen bij complexe projecten

Future Insight: software om elkaar beter te begrijpen bij complexe projecten
"Rollende Energie, dat hoor je bij ons op kantoor heel vaak en dat is misschien ook wel de kern van ons succes." We interviewden Bas Hoorn van Future Insight over zijn startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

In complexe ruimtelijke projecten is samenwerking de sleutel tot succes. Daarom laten wij in deze projecten beslissers, bedenkers, begeleiders, bouwers, beheerders, bewoners, benutters en beïnvloeders elkaar beter begrijpen en leveren wij direct de benodigde software.

We stellen de processen centraal en stemmen deze samen met alle data en tools op elkaar af.
Zo krijgt de juiste persoon op het juiste moment op de juiste manier de juiste informatie.

Het resultaat?
Inzicht en overzicht voor iedereen, een optimale samenwerking en besparing van alles waar je vroeger nooit genoeg van kon hebben: tijd, geld en energie.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Na jaren gewerkt te hebben binnen projecten in de leefomgeving kwamen we erachter dat samenwerken binnen projecten lastig blijkt en dat mensen vaak langs elkaar heen werken. En zelfs als mensen wel willen samenwerken is het vaak lastig omdat men niet beschikt over de juiste middelen.
Hier zijn we over na gaan denken en hebben we de DPT-methodiek ontwikkeld. Dit staat voor Data, Proces en Tools. Wij weten nu dat deze drie elementen in evenwicht moeten zijn binnen de projectorganisatie. Als je dat bereikt, dan kun je optimaal samenwerken en behaal je de beste resultaten.

Wie is je ideale klant?

Alle partijen die betrokken zijn bij projecten in de leefomgeving zijn geschikt voor ons. Waar het om gaat is dat je in een zo vroeg mogelijk stadium begint met het in inzetten van ons Clearly dashboard, zodat je vanaf het prille begin inzicht en overzicht hebt en steeds optimaal kunt blijven samenwerken in het project.

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

Future Insight is een gezonde onderneming met mooie opdrachten. We investeren in mensen en willen op deze manier doorgroeien. We groeien snel, maar tegelijk ook beheerst, we weten wat we doen. We werken alleen aan succesvolle projecten en zijn op zoek naar die klanten die geloven in onze werkwijze.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

Eigenlijk hebben we niet echt een moeilijke fase gekend, maar dat kan natuurlijk nog komen. Wat we hebben geleerd is dat je niet moet denken dat je alles zelf kunt. We hebben topmensen om ons heen verzameld en daardoor staat de organisatie als een huis.
Verder is het duidelijk dat je als ondernemer en onderneming altijd initiatief moet nemen en moet beschikken over Rollende Energie zoals wij dat noemen. Succes heb je deels zelf in de hand.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Doorgroeien en zorgen dat we steeds meer klanten gaan bereiken en zorgen dat we ons team blijven versterken met toppers.

Also published on Medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *