21 mei

Office App: technologie die traditionele kantoren nieuwe dynamiek geeft

Office App: technologie die traditionele kantoren nieuwe dynamiek geeft
"Wij geloven dat elke kantoorervaring, waar dan ook, spannender, leuker en efficiënter kan." We interviewden Thijs van der Burgt van Office App over zijn startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

Werknemers stellen steeds meer hoge eisen, zeker als het gaat om innovatie aan hun werkomgeving. Voornamelijk doordat ze die innovatie in de rest van hun leven wel ervaren. Wij geloven dat elke kantoorervaring, waar dan ook, spannender, leuker en efficiënter kan. Office App brengt deze innovatie naar uw kantooromgeving!

Office App brengt de energie en dynamiek van de moderne shared-working kantoren zoals Spaces en WeWork binnen de muren van een traditioneel kantoor. Dit door het aanbieden van een combinatie van hele gave technologieën zoals real time meeting room availability, geïntegreerde local shopping, champion of the month nomination, snap survey’s etc.

Bovendien integreert OA met bestaande kantooroplossingen zoals outlook, google calendar, eventboard en envoy om de onboarding van OA zo makkelijk mogelijk te maken.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Eigenlijk zoals ik hierboven al beschreven heb. Wij zien heel duidelijk dat de kantoorervaring vaak slecht is. Doordat mensen in het dagelijks leven gewend zijn geraakt aan innovatie, verwachten zij dezelfde innovatie in een kantoor. Die is er alleen niet. En dat zorg voor frustratie!

Wie is je ideale klant?

Vastgoedbeheerders vinden wij fantastisch! Het liefst met een enorme drive om te innoveren. Wij hebben enorme waarde toe te voegen aan hun klantportfolio’s en zien daarom deze samenwerking erg zitten. Hoe groter de stap voorwaarts die wij kunnen realiseren, hoe meer waarde voor de klant. Hoe succesvoller wij zijn in het bereiken van ons doel, energie, plezier en efficiëntie terugbrengen in de kantooromgeving!

Maar ook individuele bedrijven zijn voor ons erg interessant. Wij hebben bijvoorbeeld de flexibiliteit van ons platform in kunnen zetten om zeer snel een unieke oplossing neer te zetten bij Dell. Office App wordt daar fanatiek gebruikt door de bijna 250 werknemers. Het heeft ons enorm veel energie gegeven om de kans te krijgen dit project tot een succes te maken. Om deze reden is Dell nu ook een van voorbeelden die wij aandragen als wij met nieuwe klanten praten, in binnen en buitenland!

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

We willen volgend jaar 250 bedrijven bedienen als klant!

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

Waar ‘grownups’ naar innovatie zoeken, zijn ‘startups’ op zoek naar bereik. Toch vindt de gevestigde orde het vaak lastig om met jonge bedrijven samen te werken. Daardoor is de lead time vaak lang. Maar doordat wij kunnen laten zien dat Dell een tevreden klant is gaat dat gelukkig nu een stuk sneller.

Daarnaast lijkt het ontwikkelen van een IT product eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan alleen het ontwikkelen van functionaliteit. Innovatie is constant in beweging en om een goed product aan te bieden is het belangrijk te blijven itereren. Hiermee ontzorgen wij onze klanten en zijn zij altijd up-to-date qua innovatie. Het ontwikkelen van zo’n flexibel platform was een uitdaging, maar ik kan met trots zeggen dat onze developers dit erg goed hebben gerealiseerd.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Zoveel mogelijk enthousiaste bedrijven die op zoek zijn naar een leukere en efficiëntere kantoorervaring. Maar ook zeker facilitaire bedrijven die hun klanten een innovatief product willen aanbieden. Wij denken hierbij ook graag mee aan de juiste propositie.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Wij hebben nu de stap gemaakt van Amsterdam naar London. Ons doel is om in alle grote kantoorsteden ter wereld Office App neer te zetten als het platform voor office engagement.
Office App

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *