01 okt

Orange Pear: online vastgoedbeheer voor iedereen die vastgoed verhuurt

Orange Pear: online vastgoedbeheer voor iedereen die vastgoed verhuurt
"Het is onze missie om u een systeem te bieden waarmee u tijd bespaart en dat u de juiste realtime informatie biedt om de juiste keuzes omtrend uw vastgoed te maken." We interviewden Stefan Kalter van OrangePear over zijn startup.

Welk probleem los jij op?

Het beheren van vastgoed kost veel tijd en beheerders/investeerders hebben vaak te weinig informatie direct beschikbaar om goede beslissingen te kunnen nemen. Orange Pear heeft als missie om private en professionele vastgoedeigenaren en -beheerders zoveel mogelijk te ontzorgen door hen een systeem te bieden dat hen waar mogelijk taken uit handen neemt en hen een compleet overzicht biedt van de financiële status van hun portefeuille(s) en uit te voeren taken.

Voor kleinere investeerders kan de noodzaak vervallen om het beheer uit handen te geven, zodat zij meer marge realiseren op hun investeringen. Daarnaast biedt het voor beheerders mogelijkheden om meer vastgoed te beheren met dezelfde capaciteit aan personeel.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Nadat ik erachter kwam dat mijn toenmalige huisbaas zijn zaken naar mijn idee niet op orde had, ben ik mij gaan verdiepen in beschikbare beheersystemen. Met mijn ICT achtergrond heb ik mij verbaasd over het gebrek aan innovatie in de markt en ik heb toen een systeem bedacht op basis van een voor deze markt nieuw businessmodel.

Orange Pear biedt een abonnement aan voor €1 per huurder per maand (vanaf €10 p/m), waardoor het ook voor kleine investeerders in vastgoed mogelijk wordt om zelf hun portefeuille te beheren.

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

We hebben als doel om eind 2017 rond de 10.000 huurders door ons systeem te laten beheren.

Wie is je ideale klant?

De ideale klant op dit moment is een investeerder/beheerder die graag een moderner systeem wil gaan gebruiken en die wil meedenken aan onze plannen. Het is een partij die begrijpt dat Rome niet in één dag is gebouwd, maar die wel de voordelen inziet van het platform zoals wij dat voor ogen hebben.
Investeerders/beheerders die momenteel nog geen systeem gebruiken, kunnen nu al vooruit met de huidige functionaliteit. Zij zullen profiteren van alle functionaliteit die nog aan hun pakket gaat worden toegevoegd.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

We bevinden ons m.i. momenteel in de moeilijkste fase. Het kost een hoop moeite om zonder aanzienlijke funding en capaciteit aan personeel bekendheid te genereren en nieuwe klanten te werven. Een belangrijke les is al wel geweest dat de focus in deze context moet liggen op product-market fit en de verschillende markten op een specifieke wijze te benaderen.

Wat is de volgende belangrijke stap?

We willen de ontwikkeling van ons platform versnellen, aangezien we erg veel nieuwe functionaliteit willen toevoegen. Uiteindelijk is het doel om de gehele levenscyclus van huurders, panden en portefeuilles te kunnen faciliteren met ons platform. Met meer functionaliteit wordt het eenvoudiger om grotere gebruikers aan ons te binden.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Om deze doorontwikkeling te kunnen doen, hebben we betalende klanten nodig die meedenken over de functionaliteit die we voor ogen hebben. We zoeken dus investeerders in, of beheerders van vastgoed die toekomst zien in ons platform plus de plannen die we ermee hebben en die tijd/geld willen investeren om uiteindelijk de beschikking te hebben over een platform dat hen tijd en geld bespaart en waarmee ze sneller geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.
orange pear holland contech
octo holland contech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *