09 mei

ParkBee: betaalbare parkeeroplossing op toplocaties

ParkBee: betaalbare parkeeroplossing op toplocaties
"Focus: Durf keuzes te maken en durf ook dingen niet te doen." We interviewden Wouter de Bruijne van ParkBee over zijn startup.

Welk probleem los jij op?

Bijna elke grote stad heeft te maken met een groot parkeerprobleem. Beschikbare parkeerplekken op straat zijn vaak niet te vinden en bij parkeergarages gelden torenhoge parkeertarieven. Terwijl juist op momenten van grote parkeerdruk: ‘s avonds en in het weekend, centraal gelegen kantoorpanden veel onbenutte parkeerplekken hebben.

ParkBee maakt deze kantoorplekken beschikbaar voor het grote publiek, in samenwerking met Parkmobile, de nummer 1 Parkeerapp in Nederland. Daarmee bieden we betaalbaar parkeren op top locaties voor consumenten, extra inkomsten voor gebouweigenaren en een vriendelijke oplossing voor het parkeerprobleem.

Hoe ben je op het idee gekomen?

De oprichters van ParkBee hebben zelf regelmatig ervaren hoe lasting het parkeren in de grote stad is, terwijl er zoveel kantoorpanden met kantoorvoorziening zijn, waar buiten kantooruren honderden parkeerplekken beschikbaar zijn. Na het verder uitzoeken van deze business case is ParkBee gelanceerd, en de hardware en software ontwikkelt om te zorgen dat de slagboom van deze locaties gemakkelijk met een druk in de App geopend kan worden.

In Parkmobile is, als nummer een aanbieder van mobiel parkeren in Nederland, een belangrijke partner gevonden om de parkeerlocaties meteen bij een hele grote userbase onder de aandacht te brengen.

Hoeveel klanten heb je volgend jaar nodig?

Er worden iedere maand minimaal 5 nieuwe ParkBee parkeergarages geopend, en dit aantal neemt steeds verder toe. Nog dit jaar verwachten we het netwerk met minimal 50 nieuwe locaties uit te breiden.

Wie is je ideale klant?

ParkBee is specifiek op zoek naar gebouweigenaren of vastgoedpartijen die locaties met parkeergelegenheid in beheer hebben. Dit kan een parkeergarage zijn of gewoon een parkeerterein, met een slagboom of elektronisch hek.

De ParkBee ontwikkelde technologie kan hier op worden aangesloten zodat we de locatie beschikbaar kunnen maken op geselecteerde tijden, zonder dat daarvoor enige voor-investering aan de gebouweigenaar wordt gevraagd.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

De eerste fase waarin ParkBee begon met een goed idee, en veel interesse in zowel de vastgoed als de parkeerindustrie, maar nog zonder werkende technologie bevatte veel uitdagingen.

Momenteel heeft ParkBee een bewezen concept, meer dan 30 locaties in Nederland en in samenwerking met Parkmobile een gigantische userbase achter zich. Op zoek naar innovatieve vastgoedpartijen die al in een vroeg stadium wilde samenwerken is zeker een grote uitdaging geweest.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Het netwerk in Nederland moet zo compleet mogelijk, centraal gelegen locaties met parkeergelegenheid in de grote steden zijn dus van groot belang. Ondertussen is ParkBee druk bezig met verdere internationale groei. Vastgoedpartijen met een groot Europees netwerk kunnen dit process verder versnellen.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Enthousiaste vastgoedpartijen en ondernemers uit de bouw die groei uit duurzaamheid en circulariteit willen halen voor hun business.
ParkBee parkeeroplossing

Also published on Medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *