Pitchtraining, schrijf je NU in!

Wij verbinden graag mensen. ‘De juiste mensen aan elkaar koppelen zorgt voor energie, vooruitgang en ontwikkeling’. Dat is het doel van de Matchmaking Meetups.

Tijdens onze events zien we echter dat het pitchen van een goed verhaal aandacht vergt. ‘Voor ondernemers of startups is pitchen niet altijd een tweede natuur, daar willen wij graag in ondersteunen.’ In onze rol als verbinder zien we helaas maar al te vaak dat prachtige ideeën verzanden in een verhaal waar de kern niet goed genoeg uit komt.

Een gemiste kans.

De Pitch Academy

Voor het optimaliseren van de pitchvaardigheden hebben we de hulp ingeschakeld van de Pitch Academy. Het bedrijf van onder andere Nathalie Mangelaars, de organisator van het NK Pitchen. Volgens Mangelaars gaat het niet alleen om de pitch maar juist ook om het gesprek dat daar op volgt.

‘Een pitch is geen monoloog, maar de opening van een dialoog.’

Volgens ons is het verbinden van de juiste partijen alleen mogelijk als mensen zich tijdens een pitch helder profileren ‘Wat is je idee? Welk probleem los je op? Wie of wat heb je NU nodig?’. Op die vragen moet een goede pitch minimaal antwoord geven. Daar kunnen we echt nog een aantal slagen maken.

PITCHTRAINING

Tijdens de Matchmaking Meetup bij ING op 28 september gaan we iets bijzonders doen!

Voor startups die deze handvatten graag krijgen starten wij met een eerste cyclus pitchtrainingen, georganiseerd door de Pitch Academy.

De training van de Pitch Academy is een dynamische bijeenkomst waar je schaaft aan je pitch en leert hoe je optimaal presteert op een podium. De vaardigheden die je traint zijn niet eenmalig inzetbaar, je leert hoe je ook in de toekomst het maximale uit je verhaal haalt. Want als je verhaal goed is, wordt de match een vanzelfsprekendheid!

Wat gaan we doen?

Tijdens een interactieve training in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers gaan we aan slag met alle facetten van je pitch.

Je leert hoe je opent met impact om de aandacht te krijgen van de juiste mensen.
Je ervaart hoe je een goede probleem-oplossing structuur kunt bouwen in je verhaal.
En natuurlijk sleutel je aan een slot dat de juiste mensen aan je bindt.
In een dagdeel, op 5 september 2017, word je intensief getraind en is jouw pitch klaar om te scoren.

TRAINING PLUS VIDEO

Je krijgt bovendien een video van 1 minuut waarin het resultaat zichtbaar is. Deze video kun je natuurlijk gebruiken om online je pitch te verspreiden, super waardevol!

STEMMEN = EXTRA EXPOSURE

Vervolgens plaatsen wij de video’s van maximaal 12 deelnemers online. Daarop gaat gestemd worden. Dat gaat natuurlijk veel exposure opleveren, want letterlijk de hele wereld kan jouw video zien.

De 5 deelnemers met de meeste stemmen krijgen een verdiepende training van een dagdeel, op de dag van de Matchmaking Meetup op 28 september 2017.

Nóg meer training, verdieping, aanscherping en verbetering van jouw pitch.

POWERED BY ING

Tijdens de Matchmaking Meetup bij gastheer ING krijg jij het podium voor een volle zaal van innovators. Aan het eind van deze pitch krijg je feedback zodat je wederom leert. Mooi toch?

Kosten

Deelname kost slechts € 100, voor het eerste dagdeel op 5 september. Er is plaats voor maximaal 12 startup founders.

5 founders gaan na stemming op je pitch video door naar het tweede deel van de training, dit dagdeel kost €50 extra.
De training is dan van 11:00 tot 15:00, zodat je klaargestoomd wordt voor je pitch tijdens de Matchmaking Meetup.
Je komt dan op het podium te staan van de Matchmaking Meetup bij ING op 28 september!
ING sponsort deze eerste Pitchtraining. Normaal zijn de kosten voor de training €250 per deelnemer. ING sponsort jouw deelname dus met maar liefst €150!

Bereid je voor!

Stuur een pitch van maximaal 1 A4 op ter voorbereiding van de training.

Denk hierbij alvast aan een aantal facetten. Inspiratie of tips vind je hier.

Let op:

Draag tijdens de training bij voorkeur GEEN kleding met kleine streepjes en kleine blokjes. We gaan je pitch opnemen en voor het ideale beeld op camera raden we dergelijke kleding af.

Alvast heel veel succes!

LOCATIE

De locatie voor deze training is op kantoor van ING: Bijlmerdreef 24, Amsterdam.